1.8.2020

Souturetki saareen


Heinäkuinen hellepäivä houkutteli lähtemään vesille, joten pakkasimme mukaan runsaat eväät kylmälaukkuun sekä pyyhkeet ja uimavarusteet, ja lähdimme matkaan tyynelle Pien-Saimaalle. Tavallisesti soudamme johonkin lähisaarista, mutta nyt määränpäänä oli vähän kauempana sijaitseva pieni kallioinen saari, jossa sen karuudesta huolimatta kasvaa puita. Vajaan tunnin soutamisen jälkeen matala saari oli edessämme ja näytti aamuauringossa aivan paratiisisaarelta!

Olimme edellisen kerran käyneet saaressa talvella hiihtämällä, joten nyt maisema oli aivan kuin eri maailmasta. Rantautumisen jälkeen pääsimme tutkimaan saarta tarkemmin. Paikka oli kuin luotu kesäretkeilyyn: lämpimät aurinkoiset kalliot kutsuivat auringonottoon, mutta välillä pystyi myös vetäytymään puiden varjoon. Järvivesi oli yli 20-asteista, joten uimaan tarkeni hyvin. 

Saaressa päivä kului uiden, eväitä syöden ja ohimeneviä veneitä katsellen. Pieni koirammekin viihtyi tutkiessaan saaren joka kolkan ja lepäillessään sen jälkeen puiden varjossa. Paluumatkalle lähdettiin vasta kun eväät loppuivat ja olkapäät punoittivat auringon jäljiltä. Tällaisina päivinä Saimaa on parhaimmillaan ja vetää vertoja vaikka ulkomaiden aurinkorannoille!

2 kommenttia:

  1. Moikka. Missäpäin tämä hieno saari oikein sijaitsee?

    VastaaPoista