Kesällä tekee mieli tehdä ruokaa ulkona - varsinkin mökillä. Siellä vanhasta
muuripadasta tehty grillipaikka ja loimusavustin ovat meillä ahkerassa käytössä. Kotona taas ulkoruoka valmistuu sähkögrillissä. Mökin savustuspöntössä savustuvat useimmiten ahvenet, muikut ja lohi. Kuvasin tähän postaukseen kesäruokiamme, joista toivottavasti moni saa vinkkejä omiin kesäkokkailuihinsa!
|
Ahvenet savustumassa. |
|
Savustetut muikut. |
|
Lohi savustumassa. |
Savustuspöntössä voi käyttää myös muurinpohjapannua. Se monipuolistaa savustimen ruoanvalmistusmahdollisuuksia, sillä muurikalla voi paistaa lähes mitä vain. Lisäksi ulkona kokkailun yksi merkittävä hyvä puoli on, että paistamisen käryt tuulettuvat saman tien ulkoilmaan. Eniten pannulla tulee tehtyä kanaa, vihanneksia ja hampurilaisia sekä tietenkin lettuja!
|
Wokkivihannekset muurikalla. |
|
Kanaa ja perunoita muurikalla. |
|
Hampurilaiset muurikalla. |
|
Letut muurikalla. |
|
Makkaraa, perunoita ja vihanneksia sähkögrillissä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti