3.6.2021

Voikukannuppu - Pohjolan oma kapris

 

Alkukesästä ei välttämättä tarvitse ostaa vihreitä vihanneksia kaupasta, jos hyödyntää luonnon omia villivihanneksia. Kirjoitin aiemmin siitä, kuinka maitohorsma on Pohjolan oma parsa, ja nyt maisteluvuorossa ovat voikukannuput, jotka ovat kuin Pohjolan oma kapris! Voikukka kelpaa syötäväksi vaikka lehtineen ja kukkineen, mutta maukkain osa ovat avautumattomat, napakasti nupussa olevat kukinnot. 

Voikukannuppuja mukissa

Voikukannuput tulee kerätä puhtaalta paikalta, poistaa varret ja huuhtaista, jonka jälkeen niistä voi valmistaa kasvilisukkeen esimerkiksi paistamalla voissa tai höyryttämällä. Nuput sopivat hyvin vaikka paistetun kalan lisukkeeksi, vihanneskeiton joukkoon tai pizzan päälle kapriksen tavoin. Etikkaliemeen säilömällä niistä voi tehdä pikkelsiä tai "kaprissäilykkeen". Itse olen paistanut nuppuja voissa valkosipulin kera lisukkeeksi erilaisille kesäruoille. Mahtavaa lähiruokaa!

Paistettuja voikukannuppuja lautasella

Aarre -lehdestä löytyy hyvä ohje voikukannuppusäilykkeen tekoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti