1.1.2016

Leppälahden venevajat


Leppälahdessa ja Malonsalmessa Imatralla on vanhoja venevajoja. Osa vajoista on hyväkuntoisia, mutta jotkut lähinnä lautakasoja. Ränsistyneissäkin vajoissa on silti oma viehätyksensä. Kävin kuvaamassa vajoja talvisena sunnuntaina kun pakkanen oli koristellut vajat ja laiturit jäätaiteella.

Venevajoja.
Jokaisessa veden kanssa kosketuksissa olevassa seinässä ja laiturissa roikkui jäätä mitä erilaisempina muodostelmina: puikkoina, pisaroina, helminä... Ei niitä voinut kuin ihmetellen ihailla ja yrittää tallentaa niiden kauneus kameralla. Aurinko paistoi matalalta, joten sen valo ei yltänyt kaikkiin kuvauskohteisiin.Venevajojen tulevaisuus on puhuttanut Imatralla. Huonokuntoisia koppeja on purettu kylpylöiden läheisyydessä, sillä rantoja on haluttu siistiä matkailijoita varten. Nämä hieman syrjemmässä sijaitsevat vajat ovat saaneet vielä olla paikoillaan.

Mietin vain, miksi siistiminen tarkoittaa usein vanhan purkamista? Jos venekopit kunnostettaisiin, ne olisivat vain iloksi silmälle. Tietysti se on kustannuskysymys... Mutta mitä olisi vaikkapa Vanha Porvoo ilman idyllisiä ranta-aittoja?Minulle tulee venevajoista mieleen aina meri ja saaristo. Sen takiakin Imatran venevajat ovat mukava näky täällä sisämaassa. Koppien ympäristössä vain on kaikenlaista romua, joten alue siistiytyisi paljon jo sillä, että roskat kuljetettaisiin pois.Lue myös: Malonsaari

2 kommenttia:

  1. Venevajat ovat kauhean sympaattisia rakennuksia. Niistä tulee aina hyvälle mielelle, vaikka olisivat ränsistyneitäkin. :)

    VastaaPoista