Tikkupulla on klassinen nuotioherkku. Päätin tehdä tikkupullia
laskiaislauantain kunniaksi kun olimme lähdössä neljän hengen porukalla pilkille. Pullat voisi paistaa kahvitauolla nuotiopaikalla saaressa.
Tikkupulla. |
Tikkupullataikina kannattaa tehdä etukäteen valmiiksi kotona. Mukaan tarvitaan silloin vain pieni
leipomisalusta ja vähän jauhoja sekä mansikkahilloa pullan kaveriksi.
Taikina neljään tikkupullaan
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 dl maitoa
Nuotiopaikalla
taikinasta leivotaan parinkymmenen sentin mittaisia ja sormenpaksuisia
pötköjä, jotka kierretään paistotikun ympäri. Kierteet kannattaa tehdä
tarpeeksi harvaan, jotta pullalle jää tilaa kohota paistamisen aikana.
Tikkupullataikina. |
Taikina kierrettynä tikun ympärille. |
Tikkupullat valmiina paistettaviksi. |
Tikkupullien paistoaika kunnon hiilloksella
on noin 15-20 minuuttia. Emme malttaneet odottaa pienen nuotiomme
hiillosta, joten paistoimme pullia tulella ja se vähän kärvensi niitä
päistä... Tikkupullien paistamisessa maltti onkin valttia eli niitä
pitäisi malttaa paistaa hitaasti käännellen. Pulla on valmis, kun se
lähtee helposti irti tikusta. Dippaa pullaa mansikkahilloon ja nauti
kaakaon tai nokipannukahvin kanssa!
Tikkupullat paistumassa. |
Lue myös: Retkiruokaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti