12.5.2016

Kairessuo-Mieliäissuo -luontopolku


Toukokuun aurinkoinen lauantai innosti lähtemään ennen käymättömälle luontopolulle. Kiersimme viiden hengen porukalla Kairessuo-Mieliäissuo -luontopolun Orimattilassa. Mukanamme tassutteli myös pieni koira. Polun lähtöpaikka löytyi helposti osoitteella Koskustentie 525, Orimattila. 

Pitkospuut Kairessuolla.

Lähtöpisteessä oli hyvin parkkitilaa ja reitin opaskartta. Lähdimme kiertämään keltaisin tassumerkein merkittyä reittiä vastapäivään. Polku kulki ensin metsässä, jossa sai ihailla valkovuokkojen kukintaa. Sen jälkeen polku seuraili suon reunaa. Pian eteen tulivat ensimmäiset pitkospuut. Kaikkiaan reitillä pääsi neljässä kohtaa pitkospuille. Yhdessä kohtaa pitkospuut olivat veden vallassa, joten kenkien kastumiseen on syytä varautua.
Reitin puolivälin paikkeilla Kairessuon jälkeen polku nousi kalliolle. Sen jälkeen reitti laskeutui alas Mieliäissuolle. Mieliäissuon pitkospuut ja lintutorni olivat mielestäni reitin paras osuus. Lintutorni on korkea ja vankkaa tekoa, ja sinne vievät jyrkät portaat. Tornista avautuu hieno näköala yli suon! Tornin juurella on pitkä pöytä, jonka ääressä on hyvä pitää taukoa ja syödä eväitä. Lintuja emme nähneet kun ei ollut kiikareita mukana, mutta kuulimme käen kukuntaa, korpin raakuntaa ja palokärjen vihellystä.

Mieliäissuon lintutorni.

Mieliäissuo.
Lintutornilta matka jatkui Kairessuon toiselle laidalle ja siitä metsän läpi takaisin lähtöpisteeseen. Matkan varrella näkyi paljon katkenneita ja kaatuneita puita. Liekö myrsky riehunut alueella... Osa puista oli kuin sodan jäljiltä.

Koko reitin pituudeksi tuli kolme ja puoli kilometriä. Se oli lähes hellelämpötilassa riittävä sunnuntailenkki ainakin pikkukoirallemme, joka väsähti loppumatkasta. Voin suositella polkua lyhyttä rengasreittiä etsiville sekä lintubongareille. Pitkospuiden vetistä kohtaa lukuun ottamatta polku oli helppokulkuinen.

Pitkospuut Kairessuolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti