18.9.2015

Lähteellä

Lappeenrannan lähteet


Suomen vesijohtovesi on maailman mittapuulla todella puhdasta, mutta se on silti kemiallisesti puhdistettua. Lisäksi Lappeenrannan hanavesi on ei ole edes aitoa pohjavettä, vaan tekopohjavettä. Jos haluaa juoda kemikaaleista vapaata, puhdasta ja raikasta lähdevettä, voi sitä Lappeenrannassa hakea esimerkiksi Huhtiniemen ja Murheistenrannan lähteistä.

Sunisenselällä liikkuessa on kätevää hakea lähdevettä Huhtiniemen leirintäalueen rannassa olevasta lähteestä. Vesi tulee ruostumatonta terästä olevasta putkesta, josta sitä on helppo ottaa pulloon tai kanisteriin läpi vuoden. Lähde sijaitsee rannassa vanhan hyppyrimäen ja Huhtiniemen saunan puolivälissä.

Huhtiniemen lähde.
Myös Murheistenrannassa on lähde. Se on suojattu betonisella renkaalla ja vesi juoksee putkesta sen alaosasta. Vettä saa otettua pulloon, mutta putki ei ole veden ottoon yhtä kätevä kuin Huhtiniemen lähteen hana.

Murheistenrannan lähde.
Vesi on väritön neste, joka auttaa meitä näkemään sateenkaaren värit. Sillä ei ole muotoa, mutta se antaa kaikelle muodon. Se on miljardeja vuosia vanhaa, mutta uudistuu jatkuvasti. Se on elämän ja historian kehän alku ja loppu. Jokainen vesipisara on oma mikrokosmoksensa ja kuljettaa mukanaan tietoa muinaisista ajoista ja maailmoista, joita emme vielä kykene ymmärtämään. Se esiintyy nesteenä, kiinteänä aineena ja vesihöyrynä. Sitä on kaikkialla ja kaikessa. Se on avain ihmisen terveyteen ja ihmisellä on avain veden terveyteen.
–Charlie Ryrie, Veden parantava voima, 1999 

Huhtiniemen lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti