12.9.2015

Sunisenselkä


Saimaan Sunisenselällä Lappeenrannassa voi retkeillä kesät talvet. Kesällä voi uida, meloa ja veneillä ja talvella retkiluistella ja hiihtää. Uimarantoja on monta; Voisalmessa, Tyysterniemessä, Korkkitehtaalla ja Huhtiniemessä. Myös saarien rannoilta löytyy uimapaikkoja.

Sunisenselällä on kolme saarta; Nuottasaari, Naurissaari ja Ruohosaari. Jokaisesta saaresta löytyy nuotiopaikkoja ja Ruohosaaresta lisäksi laavu. Saarien auringon puolella olevat sileät kalliot on kuin tehty auringonottoon ja eväiden syöntiin. Historiasta kiinnostuneille Naurissaaresta ja Ruohosaaresta löytyy Salpalinjan juoksuhautoja, bunkkereita ja korsuja.

Auringonlasku Sunisenselällä.

Tyyni Saimaa ja Nuottasaari.

Kesällä sääennusteen luvatessa viikonlopuksi aurinkoa retkemme suuntautuu usein johonkin Sunisenselän saarista. Mukaan otetaan tietysti eväät. Tänään olimme Naurissaaressa syyskesän epätavallisen lämmintä päivää viettämässä.

Naurissaaressa eväiden kera.

Talvella Sunisenselälle tehdään ladut kun säät sallivat. Ladut kulkevat Huhtiniemestä Nuottasaaren läpi Voisalmeen ja Ruohosaaren ympäri. Yleensä tykkään hiihtää jäällä latujen ulkopuolella, jos lunta ei ole liikaa. Varsinkin kevättalvella hankikannon aikaan on nautinto hiihdellä avaralla jäällä, pysähtyä johonkin saarista ja kaivaa repusta termospullollinen lämmintä juotavaa. Lumettomina talvina jäällä voi retkiluistella.

Sunisenselän peilijäätä.

Hiihtoretken evästauko Nuottasaaressa.

3 kommenttia:

  1. Aivan loistavia kuvauksia sanoin ja kuvin. Sunisenselkä on Lappeenrannan perinnemaisemaa. Jo 1890 -luvulla se aukeni mm. varuskunnan myötä ja sitä ovat kuvaillleet niin koteihin kuin tupakka-askin kansiin. Jo vuoden päästä Rakuunamäen rannassa sijaitseva Pumppurakennus voi toimia hyvänä etappina ja kohtauspaikkana ulkoliikkujille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Sunisenselkä on vakioretkeilypaikkojani. Ihailen aina pumppurakennusta siitä ohi kulkiessani. Hienoa, että se kunnostetaan!

    VastaaPoista
  3. Nyt Naurissaareen kävellen tai hiihtäen. Kesällä vaikkapa soutaen tai meloen. Pumppuhuoneella ja rantaraitilla yritämme aktivoida väkeä liikkumaan eri tavoin. Kaikkihan sen tietävät, että Pumppuhuone on suosittu kohtauspaikka ja mitä parhain juhla- ja kokouspaikka.

    VastaaPoista