10.9.2015

Vantaankoski


Vantaankoski ja vanha viilatehdas


Vantaankosken kuohut ja historiallinen viilatehtaan ympäristö ovat tutustumisen arvoisia paikkoja. Me kävimme ihailemassa kosken syksyistä maisemaa lokakuussa. Vanha viilatehdas ympäristöineen teki vaikutuksen - kivenheiton päässä Kehä III:n ruuhkia löytyy näin rauhallinen paikka. Koko viilatehtaan niemi on kaunista puistoaluetta.

Vanha viilatehdas.

Vantaankosken ympäristössä on asuttu jo kivikaudella, mikä tuo oman vivahteensa paikalla vierailuun. Esi-isämme ovat katselleet tätä maisemaa jo kauan sitten; maisemaa, joka on edelleen sama, mutta kuitenkin erilainen. Historiaa henkii myös Kuninkaantien silta, joka ylittää kosken. Kuninkaantie toimi ennen vanhaan Turku-Viipuri maantienä.

Vantaankosken virtausta.

Vantaankosken viertä kulkee lyhyt luontopolku, joka kannattaa käydä kävelemässä. Ainakin ruska-aikaan se oli todella kaunis kun värikkäät vaahteranlehdet putoilivat puista ja kahisivat jaloissa. Polulla on puuportaita ja -kaiteita sekä istumapaikkoja. Mustakosken sillan kautta pääsee joen toiselle puolelle, jos haluaa kävellä lenkin koskialueen ympäri.


Vantaankosken luontopolkua.


Koskinäkymä Mustakosken sillalta.


Ikkuna Vantaankosken syksyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti