7.9.2015

Orrainpolku


Jos haluaa patikoida päiväretken erämaisissa maisemissa, niin Orrainpolku on sopiva reitti. Se on noin kymmenen kilometrin mittainen ja sen varrella on kaksi laavua. Polun lähtöpiste ja parkkipaikka ovat Partakoskentien vasemmalla puolella, noin viisi kilometriä Partakoskelta eteenpäin Savitaipaleen suunnasta tultaessa.

Luotolahdenvuorelta on upeat maisemat.
Olen patikoinut koko reitin keväällä ja syksyllä. Molempina vuodenaikoina reitti teki vaikutuksen. Keväällä kallioilta valuivat hienot jääpuikot ja Kuolimojärven jää lauloi ja syksyllä taas ruska teki tuloaan. Molemmilla kerroilla muita ihmisiä näkyi vain kourallinen.

Peikkometsää.
Reitin paras kohta on korkea Luotolahdenvuori, josta on näköalat Kuolimojärvelle ja Luotolahdenkapian salmelle. Pysähdyimme molemmilla kerroilla sekä toisella laavulla että Luotolahdenvuoren laella, joten aikaa reitillä kului useampi tunti. Keväällä kulku oli hitaampaa, sillä joissakin kohdin oli edettävä varovasti liukkauden vuoksi.

Luotolahdenkapian laavulta on järvinäkymä.
Pidän Orrainpolusta sen vaihtelevuuden ansiosta; reitti kulkee poluilla, pitkospuilla, kallioilla ja metsäteillä. Kuolimojärven karu kauneus viehättää myös. Keväällä metsäteiden lumella näkyi runsaasti hirvien jälkiä. Syksyllä näimme erikoisen näyn Partakoskentien varrella: hirvenmetsästäjiltä oli ilmeisesti tipahtanut kyydistä hirven sydän. Se lojui keskellä tietä.

Pitkospuut myötäilevät Kuolimojärven rantaa.
Orrainpolku on hyvin merkitty ja polkujen risteyksissä on opasviitat. Reitiltä voi tehdä poikkeamia jos haluaa kulkea esimerkiksi enemmän metsäteitä pitkin tai kiertää vain osan lenkistä. Suosittelen reittiä normaalikuntoisille, jotka eivät pelästy jyrkähköä nousua Luotolahdenvuorelle.

Jääpuikot kimaltelevat kevätauringossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti