5.9.2015

Lapakisto


Lapakisto on Lahden seudun oma Nuuksio! Se tuli ensimmäisenä mieleeni kun aloitimme retkemme elokuisena sunnuntaina. Lapakiston luonnonsuojelualue sijaitsee Nastolassa ja sinne löytää helposti osoitteella Sammalistontie 8. Reitin lähtöpisteessä on tilava parkkialue.

Komea puupolku toivottaa tervetulleeksi Lapakistoon.

Lapakistossa on mahdollisuus valita useammasta reitistä mieleinen tai yhdistellä reittejä. Me kuljimme keltaisen ja sinisen reitin yhdistäen noin kuuden kilometrin matkan. Reitin varrelle osui muun muassa kaksi laavua, usea tulipaikka, neljä järveä, kallioita, suo pitkospuineen ja jylhä kalliojyrkänne. Se on monipuolinen kattaus noin lyhyelle matkalle. Ensimmäiselle laavulle järven rantaan johtaa leveä puupolku, joten myös pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa pääsee rentoutumaan tulen ja veden äärelle.

Alueen järvissä kasvaa lumpeita.

Polut kulkevat mukavasti järvien viertä, joten maisemia saa vähän väliä ihailla. Reittien varrelle osuvat Ahvenlammi ja pienet järvet Lapakisto ja Sammalisto sekä suuremmat järvet Kalliojärvi ja Pitkäjärvi. Reitit on merkitty selkeästi eri värein ja risteyskohdissa on hyvät opasteet. Järvien rannat ovat ihanan metsäiset ja erämaiset.

Kallioille kannattaa pysähtyä ihailemaan maisemia.

Matkan varrella näimme majavan järsimiä ja keoksi kasaamia puita sekä karhun penkoman kannon. Muita retkeilijöitä tuli harvakseltaan vastaan, mikä johtunee siitä, että olimme aikaisin liikkeellä. Lähtiessämme parkkipaikalla oli jo enemmän autoja.

Polut ovat helppokulkuisia.

Tämä oli ensimmäinen käyntini Lapakistossa, ja niin mukava kokemus, että sinne on päästävä uudestaan. Loppukesän maisemien jälkeen olisi ihanaa nähdä Lapakisto myös ruskan väreissä. Suosittelen retkikohdetta lämpimästi sunnuntairetkeilijöille helpon saavutettavuuden ja selkeiden opasteiden ansiosta!

Pitkospuut Sammalistonsuolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti