18.10.2015

Pöyhiänniemi


Pöyhiänniemessä Joutsenossa kulkee mukava muutaman kilometrin pituinen luontopolku. Lähtöpisteeksi sopii hyvin Likosenlahden venesatama. Niemen rantaa seuraileva polku on helppokulkuinen ja parasta siinä on hienot järvimaisemat.

Muukonsaaren rantaa Pöyhiänniemeä vastapäätä.
Aurinkoisena lokakuun sunnuntaina kävimme kolmen hengen porukalla kiertämässä niemen ja ihailemassa syksyn värejä. Mukanamme ollut pieni koirakin jaksoi hyvin kävellä lyhyen reitin. Sää oli vuodenaikaan nähden lämmin ja tuulikin oli vähäistä. Lokakuu ei ole tänä vuonna ollut vielä yhtään nimensä veroinen - onneksi.

Pöyhiänniemen kärki.
Pöyhiänniemen kärki on kallioista ja karua maastoa. Niemen kärjessä reitin puolivälin paikkeilla on grillikota ja puuvaja, jossa on polttopuita. Kota on hyvällä paikalla ja grillatessa voi ihailla Saimaata. Ainoa huono puoli on, että näin lyhyellä reitillä ei ehdi tulla nälkä!

Pöyhiänniemen grillikota.
Kodan jälkeen niemen pohjoisrannalla reitti kulkee ihanan sammaleisen kuusimetsän laitaa. Metsässä näkyy korkea kallioseinämä ja muutama iso kallionlohkare. Vastarannalla näkyy suuri Muukonsaari. Pian näkyviin tuleekin jo taloja ja polku palaa "ihmisten ilmoille".

Pöyhiänniemen polku.

Lisää kuvateksti


1 kommentti:

  1. Näitä polkuja tallaan kai viimeiseen asti
    Jos sä rakkaani seisot mun vierelläin
    ...

    Onnea tuleville seikkailuille.

    VastaaPoista