24.10.2015

Pulsan asema


Pulsan vanhan rautatieaseman alue on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi. Se sijaitsee Lappeenrannassa Luumäki-Vainikkala-radan varrella. Liikenne Pulsan asemalla loppui jo 1970-luvulla ja myöhemmin siellä toimi parin vuosikymmenen ajan hoitokoti.

Nykyään Pulsassa toimii kahvila, sisustuskauppa ja aamiaismajoitus. Kävimme syksyisenä lauantaina ensimmäistä kertaa Pulsassa tutustumassa asemaan ja ympäristöön. Pulsaan pääsee Lappeenrannan suunnasta ajamalla Mikkelintien liittymästä pois ja kääntymällä vasemmalle Pulsaan vievälle tielle.

Pulsan asema.
Asemarakennus on komea. Kyllä ennen vanhaan sitten osattiin rakentaa kaunista! Alueella on monta muutakin taloa, lähinnä entisiä asuin- ja talousrakennuksia. Aseman edessä pihalla on keinu ja kauniit puutarhakalusteet. Kesällä kahvittelijoita on varmasti riittänyt, kun lokakuisena lauantainakin parkissa oli monta autoa.


Kahvilaan astuessamme meidät toivotti tervetulleeksi ihana korvapuustien tuoksu. Emäntä kertoi juuri ottaneensa ne uunista. Lisäksi tarjolla oli erilaisia kakkuja. Valitsimme sitruuna-suklaakakkupalan ja korvapuustin. Kahvikupit olivat kivassa sirossa hyllykössä, josta sai valita mieleisensä kupin.

Kahvikuppivalikoima.
Kahvittelun jälkeen kiersimme eri huoneet. Sisustus jokaisessa huoneessa on kauniin vaaleaa. Esillä on monia vanhoja esineitä, mutta mukaan on aseteltu myös uusia, tyyliin hyvin sopivia tavaroita. Suurimmassa huoneessa oli esillä myytäviä sisustustavaroita, joissa näkyi jo joulun odotus. Kaikki on laitettu todella kivasti esille. Vaaleaa, paljon vanhaa ja ripaus uutta - juuri tällaisesta tyylistä pidän.

Kahvilassa on kaunis vaalea sisustus.
Pulsan asema on hyvä esimerkki siitä, miten kaunis ja toimiva vanha rakennus voi olla kunhan sen pitää kunnossa. Kaikkea vanhaa ei saa purkaa! Ennen tehtiin kestävää ja hyvää jälkeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti