3.10.2015

Kiikunlähde


Turkoosin lähteen taikaa Hollolassa


Hollolan Uskilassa sijaitsee taianomainen Kiikunlähde. Se on suuri lähdeallas, joka ei jäädy edes talvella. Vesi on turkoosinväristä ja kirkasta. Lähteelle pääsee helposti kävellen Kiikuntien parkkipaikalta.

Lähteen rantaan pääsee vain tietyistä kohdista, sillä rannat ympärillä ovat yksityisomistuksessa. Paikan vaikuttavuutta se ei silti yhtään vähennä, vaan lähdettä tekee mieli jäädä paikoilleen ihailemaan. Lähteen pohjoispäässä on toinen paikka, jossa pääsee veden äärelle. Lähteessä uiminen ei ole suotavaa, sillä siitä lähtevät vesiputket lähitalouksiin.

Kiikunlähde.

Metsälammet ovat muutenkin kauniita, mutta tämä lähde on aivan erityisen kaunis kun turkoosia vettä reunustaa suomalainen metsä. Meitä oli kaksi lappeenrantalaista ja yksi hollolalainen, joka hänkään ei ollut aiemmin käynyt Kiikunlähteellä. Paikkaa ei liiemmin ole mainostettu varmaan osaksi rantojen yksityisomisteisuuden vuoksi.

Viitta opastaa Kiikunlähteelle.

Kiikunlähteen vesi pulppuaa pohjassa lähteen silmästä hiekan seasta ja virtaa Kiikunojaa pitkin Vesijärveen. Lähteen luona olevasta opastaulusta selviää muun muassa, että Kiikunlähde on osa Etelä-Suomen suurinta maan alla olevaa pohjavesiallasta.

Kiikunlähde.

Vuoden 2014 keväällä Kiikunlähteellä kuvattiin materiaalia Järven tarina -elokuvaan. Metsän tarina -elokuva on aivan ihana, joten Järven tarina on myös päästävä katsomaan heti kun se ilmestyy alkuvuodesta 2016.

Kristallinkirkasta vettä.


Kiikunlähde.

1 kommentti: