8.10.2015

Päihäniemen hiekat

 

Eteläistä Suur-Saimaata parhaimmillaan


Kattelussaaren Satamahiekassa sijaitsee Päihäniemen retkeilyalue, jossa on hieno pitkä hiekkaranta. Etelään päin oleva ranta on matala ja rantaviivaa on yli kilometri. Niemeen pääsee autolla, pyörällä tai veneellä ja paikka onkin suosittu kohde karavaanareiden ja veneilijöiden keskuudessa. Pienemmillä veneillä pääsee helposti rantautumaan hiekkarannalle.

Päihäniemen eteläranta.

Olen käynyt Päihäniemessä kesällä ja syksyllä. Heinäkuussa rannalla oli uimareita ja auringonottajia, parkissa muutama matkailuauto ja rannassa useita veneitä. Grillikatoksissa ja nuotiopaikoilla paistuivat makkarat. Ranta oli oikein oiva paikka viettää aurinkoinen sunnuntai uiden ja hiekalla kävellen. Lokakuussa alue oli hiljainen eikä meidän lisäksemme näkynyt muita liikkujia.

Päihäniemen pohjoisranta.

Päihäniemen pohjoispuolen ranta on kivikkoinen, mutta myös sen maisemat ovat kuin taulusta. Etelärannan metsässä kulkee polku korkealle rantatöyräälle, jonne kannattaa kiivetä ihailemaan Saimaata. Näköalapaikalle menee puiset portaat. Maastosta löytyy myös Salpalinjan kaivantoja.

Näköala Päihäniemenselälle.

Päihäniemi on kaunis paikka, mutta kaukana vastarannalla näkyvät Joutsenon tehtaanpiiput ja tuulivoimalat pistävät maisemassa vähän silmään. Niistä huolimatta Päihäniemi on Saimaata parhaimmillaan!

Päihäniemen pitkä hiekkaranta syksyllä.

Päihäniemen hienoa hiekkaa.

1 kommentti:

  1. Kuvasikin ovat kuin tauluja. Päihänniemi on minulle toistaiseksi vielä tuntematon kohde, mutta joskus vielä poikkean sielläkin tämän esittelysi innostamana.

    VastaaPoista